Posts

FIRST IN INDIA

FIRST IN INDIA


              List of First in India (Male)

1.First Prime Minister of free India
Ans.    Pt. Jawaharlal Nehru

2.First batsman to score double century in      One Day International cricket match
Ans.  Sachin Tendulkar

3.First man to have climbed Mount Everest       twice
Ans.   Nawang Gombu

4.First President of Indian RepublicDr.           Ans.Rajendra Prasad

5.First Indian Pilot
Ans.  J.R.D. Tata

6.First Indian to win Nobel prize                        Ans.  Rabindranath Tagore

7.First president of Indian National                Ans. CongressW.C. Banerjee


8.First Muslim President of Indian National    Congress
Ans.Badruddin Tayyabji

9.First Muslim President of India
Ans. Dr. Zakir Hussain

10.First British Governor General of India
Ans. Lord William Bentinck

 11.First British Viceroy of India
Ans. Lord Canning

12.First Governor General of free India
Ans . Lord Mountbatte

13.First and the last Indian Governer       General of free India
Ans. C. Rajgopalachar…